Skip to content

Micul Skater

19/03/2009

1249695_6a3e_625x625Are doar 10 ani și jumătate și își tocește skaterii pe gripul unei plăci JART. S-a născut în vara lui ’98, pe 16 august mai exact. Îl cheamă Lucian, Blaga Lucian. Este în clasa a IV-a la Școala generala Nr. 24, pe undeva prin Brazdă și îi place doar vinerea pentru că fac 4 ore. Se dă pe skate, mai serios, de vreo 5 luni. Primul lui skate a fost un HOTWHEELS, cumpărat de tatăl său de la TopSport. I se citește fericirea amintirii în ochii mici,negri și scânteietori. Face o pauză, după care îmi spune: “Nu vrei să mă întrebi dacă am o prietenă?”. Am aflat ca au aceeași vârstă și că s-au cunoscut la o nuntă când aveau 7 ani. Partea tristă este că ea locuiește în București. Se vad în fiecare an de Paști la Galați și vorbesc pe Yahoo!Messenger.

O zi obișnuită din weekend:
“Pentru mine o zi obișnuită cu skate-ul este o zi ca oricare alta, doar ca se mai adauga niște căzături, trickuri, răni și1249724_9a15_625x625 multă, multă adrenalină”. În weekend se trezește deobicei pe la 10, 10 și ceva. Prima destinație, baia: se spală pe dinți, pe față, “știi tu, chestii pe care le facem cu toții”. După ce manâncă își ajută tatăl cu treburile casei. Se întoarce în camera lui și “rupe” tastatura cu ochii pironiți pe un skater dintr-un joc. Pe la 1 – 2 e deja în centru cu skateboardul. “Mai cad câteodată, dar n-am plâns niciodată”. Spune asta cu o voce schimbată, o voce care se vrea de bărbat.
Uneori îi e frică să nu-și rupă alunița de pe piciorul stâng când mai cade. Privește în gol. Are o tresărire: “Și despre cățelușa mea ți-am spus?”. O cheamă Nera și este ciobănesc german. Când nu iese cu skateul și este sătul de jocurile de pe calculator, se joacă cu ea. Are și un frate despre care nu prea vrea să vorbească. Are 17 ani și i-a lasat fostul lui id de y!m lui Lucian ca să vorbească prietena sa. De-a lungul celor 5 luni pe skateboard, Lucian a rupt 3 plăci și tatăl lui a refuzat să-i mai cumpere alta, fiind mult prea costisitor. A reușit să-și strângă singur bani și să-și cumpere actuala placă (JART). Însă nici aceasta nu se știe cât va dura.
Trickuri, jocuri pe calculator și sk8eri preferați:
Trickurile sale preferate sunt: kickflip, 360 flip și îi mai place să se dea freestyle.   Când nu poate ieși cu skateul afară, se joacă pe calculator diferite jocuri cu skate: Tony Hawk, America Wastland etc. . 1249742_6f79_625x625Când nu îi ies anumite trickuri, mai dă cu pumnul în tastatură, dar încet ca să nu-l audă tatal lui. Cel mai mult îi admira pe Tony Hawk și Ryan Sheckler. Despre Lucian se spune că ar fi un al doilea Ryan și că dacă ar exista în Craiova un skatepark l-ar și întrece.

Înainte să se apuce de skateboard, Lucian făcea breakdance și se dădea cu rolele. A renunțat însă la ambele pentru a se dedica mai mult skateboardingului. Chiar dacă era să-și rupă mâna și este plin zgârieturi nu renunță așa ușor. Când cade se ridică și încearcă din nou până reușește.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 19/03/2009 18:37

    Subiectul e BETON si e meritul tau ca l-ai gasit. Dupa ce am citit prima fraza mi-ai dat impresia ca lipseste un paragraf de introducere, adica, deja m-ai orbit.
    Mai multe amanunte, picanterii, atat era nevoie. In rest, felicitari pentru cuvintele alese.
    Cat despre faptul ca ti-ai schimbat iar cuibu’ ar trebui sa te fac curva, da’ ma abtin:)). Te bag in blogroll cand vin de la Suceava…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: